Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram

Inspirace pro vaše vaření

Chřest se ztraceným vejcem a salátem

Chřest se ztraceným vejcem a salátem

Chřestová sezóna v plném proudu.

Potřebujeme:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 2 vejce
  • hrst čerstvého špenátu
  • ředkvičky
  • čerstvý hrášek
  • zálivka—med, hořčice, olivový olej, citrón
  • sůl, pepř, máslo

Jak na to:

  1. Chřest si omyjeme a odkrojíme tvrdé konce. Dolní část oloupeme. Do hrnce si dáme vodu, sůl, pepř a trochu másla, přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.
  2. Špenát si omyjeme, ředkvičky nakrájíme na plátky a hrášek vyloupeme.
  3. Lžičku medu, hořčice a lžíci olivového oleje smícháme a přidáme šťávu z půlky citrónu.
  4. Na chřest dáme ztracené vejce a salát pokapeme zálivkou.
  5. Dle chuti opepříme.

 

 

 

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *