Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram

Inspirace pro vaše vaření

Chai Latte Cupcakes

Chai Latte Cupcakes

Inspirace od Janči

A je to tady! Podzim! Mé nejoblíbenější roční období. A proč? Protože jen podzim dokáže vyčarovat v přírodě takové kouzelné barvy. A když zrovna nevyrábím dekorace, nesbírám houby nebo šípky, tak experimentuji v kuchyni. Protože právě podzimní večery jsou k tomu jako stvořené! 🙂 Tentokrát jsem se pustila do Chai Latte Cupcakes. Inspiraci jsem získala na blogu www.veganotic.cz, návštěvu tohoto zajímavého blogu rozhodně doporučuji. 🙂

Potřebujeme:

  • 1 + 1/3 hrnku polohrubé mouky
  • ½ lžičky kypřícího prášku + ½ kypřícího prášku do perníku
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce medu
  • ¼ hrnku oleje
  • 1 hrnek sójového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • ½ hrnku bílého jogurtu
  • 4 sáčky černého čaje
  • 3 lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • ½ lžičky mletého hřebíčku

Krém

  • 200 g tvarohu
  • ½ kelímku smetany ke šlehání
  • 1 lžička medu

Jak na to:

  1. V menším rendlíku zahřejeme sójové mléko a než dosáhne bodu varu tak ho sejmeme z plotny.
  2. Vložíme do něj 4 sáčky s čajem, necháme přikryté louhovat 10 minut a poté pytlíky odstraníme.
  3. Do této směsi přidáme med, vanilkový extrakt, jogurt a olej.
  4. Poté vmícháme sypké směsi – mouku, kypřící prášek + kypřící prášek do perníku, sodu a koření (skořici, závor, kardamom, hřebíček).
  5. Formu na muffiny či košíčky na muffiny naplníme a pečeme cca 25 minut.
  6. Mezitím si připravíme krém na Cupcakes, které před podáváním nazdobíme a posypeme mletou skořicí.

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *